Friday, 30 September 2011

moody...

perasaan yang tetiba hambar..ape yang ak pk pon ak sndri xtahu..

YaAllah
.dugaan ape yang perlu ak tempuh selepas ini...
Ya Allah...
kau kuatkanlah hati ku..kau berikanlah semangat padaku..

perasaan kenapa kau mainkan ak??

hati kenapa kadang2 kau tlalu sakit??

jiwa mengapa kadang2 kau selalu mengganggu aku..???

fikiran mengapa kadang2 kao selalu mengelirukan aku?/

perasaan..hati..jiwa..fikirang..kalao kowang bergabung..nie la yang akan terjadi dekat aku..





Friday, 16 September 2011

RENDU AWAK...

saye sayangkan awak...
saye rindukan awak...
saya cintakan awak...

Wednesday, 14 September 2011

Penantian yang amat merindukan...

story nie jadi ary jumaat 9september2011 aritu..tapi saye bawu nk cite..lambat or cepat nak story saye punya pasal la..saye punya blog..saye punya cite..so saya punya suka la..kao kisah ape????

  malam tu..my Guard sayang merangkap owang yang saye sayang nie ada open house dekat mane tah..so ptg tu die da bagitawu kite nak p open house tu..okeyla..

   saye nie punyala tggu mesej dari die.kot2 die nak gtawu die nk pegi da nak gerak ke..tapi? xde pon..selalunye die nak p mana2 sekalipon die nak p kije or balik kije mesti die mesej kat saye..tapi malam tu xde pon??ermmm..excited sgt2...tapi..xpela..myb die lupe kat saye untuk sementara je kan..sbar ye 'fatin amira'

   jam hampir2 pukul10pm..terderingla phone saye dengan bunyi mesej lagu aisyteru berdering2..saye pon baca la mesej tu..msej tu tertulis mcamnie..

 "syg abg dekat open house nie..nanti da balik abg call sayang"

ak pon jwb dalam hati je..'okey' tapi xreply lagi mesej kat die..bukan xnak reply.tapi geram n sakit ati sgt2...so.setelah beberapa minit da berlalu..saye pon replyla.."okey" itu sahaja tanpa ada ayat laen..nampak macam ayat geram or marah x??????

  bile jam da pukul12..,mata nie ngantuk sgt2..tapi tetap xley pejam..xtawula nape...hati nie nak tggu die balik..nak tggu die call..sehinggakan xlena saye dibuatnye..Hati nie rindu yang teramat sangt2...

   sampai jam dkt2 kul130AM..sampaila mesej die..die ckp die da sampai umah..tapi die xcall pon saye..yb ngantuk sangat kot..saye call die tapi xterjawab..mak ii..p mana pulak..xkan tdo kot,,kejapnye..


   akhirnye..saye mengalah sebab saye da tawu dia tdo..ermm sedih btol sebab xdpt bual n dgr suara die sebelom tdo.tapi nak wat camne..sabojela...


   "abang..nak tawu x..sayang rindu sangat dekat abang waktu tu..saye terlalu rndu sgt2..mata xleh pejam..tapi xpela.." lepas ne abangg jgn wat camtu da ea..promise ea ngan sayang....




   

AMIN>>


Bismillahirrahmanirrahim...

Ya Allah...
Jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya PadaMu,
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintaiMu...

Ya Muhaimin...
Jika aku jatuh hati,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu,
Agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu...

Ya Rabbana...
Jika aku jatuh hati,
Jagalah hatiku padanya,
Agar tidak berpaling daripada hatiMu...

Ya Rabbul Izzati...
Jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang,
Yang merindui syahid di jalanMu...

Ya Allah...
Jika aku menikmati cinta kekasihMu,
Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya,
Bermunajat di sepertiga malam terakhirMu...

Ya Allah...
Jika aku jatuh hati pada kekasihMu,
Jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh,
Dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu...

Ya Allah,
Jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu,
Jangan biarkan aku melampaui batas,
Sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu...
Amin ya rabbal alamin...

Tuesday, 6 September 2011

kAsihku...

KASIH

Ditakdirkan bertemu
Mungkin bertemu di maya
Mungkin bertemu di dunia nyata
Perkenalan persahabatan
...Tidak semesti ada percintaan
Andai berlaku percintaan
Tidak semesti menjadi ikatan suami isteri
Andai terpisah
Jangan ada benci
Kekalkan di hati
Rasa kasih sesama insani
Apa yang di hajati
Tidak semesti terbaik untuk diri
Apa yang tidak di hajati
Tidak semesti tidak baik untuk diri .
Insan Biasa .

aSk foR c!nTa

Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu berdebar kencang dan suaramu tersekat di dadamu? Itu bukan Cinta, itu SUKA.

Adakah kamu tidak dapat melepaskan pandangan mata darinya? Itu bukan Cinta, itu NAFSU.

Adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu ia ada di sana? Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.

Adakah kamu mencintainya kerana itulah yang diinginkan semua orang? Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN

Adakah kamu tetap mengatakan kamu menyintainya kerana kamu tidak ingin melukai hatinya? Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.

Adakah kamu menjadi miliknya kerana pandangan matanya membuat hatimu melompat? Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.

Adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana kamu mengambil berat tentangnya? Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.

Adakah kamu mengatakan padanya bahawa setiap hari hanya dia yang kamu fikirkan? Itu bukan Cinta, itu DUSTA.

Adakah kamu rela memberikan semua perkara yang kamu senangi untuk kepentingan dirinya? Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI.

Tetapi...

Adakah kamu tetap bertahan kerana campuran antara kesakitan dan kegembiraan yang membutakan dan tak terfahami … menarikmu mendekati dan tetap bersamanya? ITULAH CINTA.

Apakah kamu menerima kesalahannya kerna itu bahagian dirinya dan siapa dirinya? Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu tertarik dengan orang lain tapi setia dengannya tanpa penyesalan? Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu menangis kerana kesakitannya walaupun saat itu dia kuat? ITULAH CINTA.

Adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia bersedih? ITULAH CINTA.

Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia? ITULAH CINTA.

Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk? Yang demikian itulah namanya CINTA ♥

5 kESiLApan BerCInta

1. Bercinta kerana HARTA
= Tidak ada gunanya hidup dilimpahi harta, tetapi tanpa cinta. Harta datang dan pergi setiap saat. Cinta yang sesat dapat diperoleh setiap, tapi cinta yang sejati tidak dapat dibeli dengan harta.

2. Bercinta kerana PERASAAN ASMARA
= Rasa tertarik dan simpati, yang merupakan asmara yang sering disalahertikan sebagai cinta. Asmara itu bukan cinta. Asmara cepat berubah oleh rupa, harta, tempat dan keadaan. Asmara itu buta, tidak tahan lama dan tidak tahan ujian. Cinta perlu diuji dalam suka dan duka dengan mata terbuka.

3. Bercinta kerana RUPA
= Kecantikan luaran memang indah, tapi boleh luntur termakan usia. Oleh itu apa yang lebih penting adalah kecantikan dalaman seseorang kerana ianya tidak akan luntur selagi nyawa dikandung badan...

4. Bercinta kerana RASA KASIHAN
= Rasa kasihan memang baik dan harus ada dalam hidup kita, tapi tidak boleh menjadi sebagai dasar dalam percintaan. Kasihan boleh hilang serta merta, tetapi kasih tidak berkesudahan. Percintaan adalah kasih, bukan kasihan...

5. Bercinta kerana NAFSU
= Memang seks itu suci dan penting dalam hubungan suami isteri, namun tidak boleh menjadi tujuan utama mencari pasangan. Seks hanyalah salah satu bahagian daripada perkahwinan. Orang yang hanya mengejar kenikmatan seks akan kecewa dan terjerat oleh kesusahan sendiri yang diciptakannya sendiri.

Monday, 5 September 2011

semANGat YanG kiAN bERSinAr

semangat with abang sayang..semangat bile abang hepy..
awak tggu sye ea..saye sayang awak sgt2..even awak jauh ari  saye..saye tetap tunggu awak..
sayangkkan awak..cintakan awak...

saya nak awak tawu semua tu..saye nak awak faham saye..saye nak awak sayangkan saye sebagaimana saye sayagkan awak...

perkenalan yang cukup bermakna..perkenalan yang cukup indah..an perkenalan yang cukup memberi 1001makna dalam hidup  saye..